Bibliotekerne på Folkemøde 2017

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

19 maj, 2017

I samarbejde med Allinge Bibliotek er en række af Danmarks største biblioteksorganisationer gået sammen om at sætte bibliotekernes samfundsrolle og værdi på agendaen på Folkemødet under parolen: Digital dannelse, fællesskab og demokrati – det kommer ikke af sig selv!

Formålet er at sætte fokus på biblioteket som en mere aktuel og vigtig institution end nogensinde. Vi har lysten, kompetencerne og viljen til at bidrage med at løfte vigtige samfundsopgaver, som presser sig på i det stadig mere digitaliserede og fragmenterede samfund – nemlig at understøtte den digitale dannelse, de nationale og lokale fællesskaber og sikre demokratiet.

#DanmarksBiblioteker repræsenteres på Folkemøde 2017 af Bibliotekschefforeningen, Bibliotekarforbundet, Centralbibliotekerne, Danmarks Biblioteksforening og Tænketanken Fremtidens Biblioteker. 

Programmet for Danmarks biblioteker se således ud:


 

 
Workshops på væveloftet

Lørdag 17. juni kl. 12:00-12:45
Lørdag 17. juni kl. 15:00-15:45

"Slip skrivelysten fri og sæt dit folkemøde på vers"
Slam bam! Kan dit Folkemøde blive til en sjov, skæv tekst? Vær med til skrive-workshop oppe på biblioteks-loftet med DM-vinder i poetry slam, Peter Dyreborg. Peter fortæller samtidig om aktivistisk litteratur = tekster, der gerne vil ændre verden (lidt), og viser, hvordan fx digte kan bruges politisk. Du kan indlevere dine tekster efter workshoppen, og få Peter til at fremføre dem som performance i sit poetry slam show på biblioteket senere på dagen. Denne workshop afholdes igen kl. 15 samme dag og sted.

Facilitator

  • Peter Dyreborg, Spoken word og poetry slam-performer, Peter Dyreborg & Co
     

Torsdag 15. juni kl. 14.00-15.00
Fredag 16. juni kl. 12.00-13.00
Lørdag 17. juni kl. 17.00-18.00

"Sikker når du klikker"
Arrangeret i samarbejde mellem Forbrugerrådet TÆNK og Bornholms Biblioteker

Koordinatorer

  • Michael Thage Wohlert, TÆNK
  • Jon Madsen fra Bornholms Biblioteker

 

Klik på annoncen herunder, for at se den i en større udgave

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...