Biblioteket i samfundets tjeneste

Skrevet af

15. januar, 2022

Er det jer der skal vise Biblioteket i samfundets tjeneste på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2022?

Kom med jeres bud og få feedback fra Topmødets deltagere
Mange betegner bibliotekerne som en innovativ velfærdsinstitution. Det har mange biblioteker også vist under Coronakrisen og udviklet en del nye tilbud, som er tilpasset den virkelighed som de nu en gang har været ramt af. De digitale tjenester har mere end nogensinde vist deres værd, og mange steder er der også udviklet andre tilbud, som har passet ind i de gældende restriktioner.

Biblioteket har igen vist sig at være i samfundets tjeneste.

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 21. og 22. april 2022 i Aalborg får I nu mulighed for at fortælle en masse nyvalgte kulturpolitikere fra hele landet, samt til hele biblioteksbranchen og dens samarbejdspartnere, hvordan jeres biblioteket handler – i samfundets tjeneste.

Danmarks Biblioteksforening inviterer hermed biblioteket til at ansøge om at deltage på Topmødet ved at byde ind med beskrivelser af nye, innovative tilbud og services, som er skabt siden nedlukningerne begyndte.

Vis jeres tilbud frem i udstillingsområdet
Nogle af de indsendte ansøgninger vil få tilbud om at stå i udstillingsområdet, hvis de nye services gør sig bedst ved en fysisk fremvisning. Har dit bibliotek udviklet en ny spændende service eller aktivitet i skyggen af corona, som ville kunne præsenteres flot på en udstillingsstand, så send en ansøgning på højest 2 A4-sider, som beskriver det eller de nye tilbud. Vedhæft gerne billeder eller videoer, som understøtter beskrivelsen af tilbuddene.

Fortæl om jeres nye services på en temaø
Vi udvider denne gang muligheden for at nå Topmødets deltagere, ved også at udvælge indbyde en række ansøgere til at holde små oplæg for nogle af deltagerne på temaøer, og hvor deltagerne efterfølgende går i dialog med jer om oplægget. Dette bliver en integreret del af Topmødeprogrammet.

Har I derfor lyst til at fortælle om jeres nye tilbud på en temaø, så send en tekst på maksimalt 500 ord, som fortæller om de budskaber og pointer som jeres tilbud vil kunne præsentere topmødedeltagerne for, ansigt til ansigt på Topmødets temaøer.
Herunder jeres bud på en eller flere vinkler/emner, som oplægget kan give anledning til diskussion om efterfølgende på temaøen, så alle deltagere kan gå hjem med mere viden om jeres tilbud, og med inspiration til nye aktiviteter rundt omkring i landet.

Alle ansøgninger skal være fremme hos DB senest den 11. marts 2022 via db@db.dk

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Skal din kommune være vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde?

Det Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som ...