Biblioteket i samfundets tjeneste

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

15 januar, 2022

Er det jer der skal vise Biblioteket i samfundets tjeneste på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2022?

Kom med jeres bud og få feedback fra Topmødets deltagere
Mange betegner bibliotekerne som en innovativ velfærdsinstitution. Det har mange biblioteker også vist under Coronakrisen og udviklet en del nye tilbud, som er tilpasset den virkelighed som de nu en gang har været ramt af. De digitale tjenester har mere end nogensinde vist deres værd, og mange steder er der også udviklet andre tilbud, som har passet ind i de gældende restriktioner.

Biblioteket har igen vist sig at være i samfundets tjeneste.

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 21. og 22. april 2022 i Aalborg får I nu mulighed for at fortælle en masse nyvalgte kulturpolitikere fra hele landet, samt til hele biblioteksbranchen og dens samarbejdspartnere, hvordan jeres biblioteket handler – i samfundets tjeneste.

Danmarks Biblioteksforening inviterer hermed biblioteket til at ansøge om at deltage på Topmødet ved at byde ind med beskrivelser af nye, innovative tilbud og services, som er skabt siden nedlukningerne begyndte.

Vis jeres tilbud frem i udstillingsområdet
Nogle af de indsendte ansøgninger vil få tilbud om at stå i udstillingsområdet, hvis de nye services gør sig bedst ved en fysisk fremvisning. Har dit bibliotek udviklet en ny spændende service eller aktivitet i skyggen af corona, som ville kunne præsenteres flot på en udstillingsstand, så send en ansøgning på højest 2 A4-sider, som beskriver det eller de nye tilbud. Vedhæft gerne billeder eller videoer, som understøtter beskrivelsen af tilbuddene.

Fortæl om jeres nye services på en temaø
Vi udvider denne gang muligheden for at nå Topmødets deltagere, ved også at udvælge indbyde en række ansøgere til at holde små oplæg for nogle af deltagerne på temaøer, og hvor deltagerne efterfølgende går i dialog med jer om oplægget. Dette bliver en integreret del af Topmødeprogrammet.

Har I derfor lyst til at fortælle om jeres nye tilbud på en temaø, så send en tekst på maksimalt 500 ord, som fortæller om de budskaber og pointer som jeres tilbud vil kunne præsentere topmødedeltagerne for, ansigt til ansigt på Topmødets temaøer.
Herunder jeres bud på en eller flere vinkler/emner, som oplægget kan give anledning til diskussion om efterfølgende på temaøen, så alle deltagere kan gå hjem med mere viden om jeres tilbud, og med inspiration til nye aktiviteter rundt omkring i landet.

Alle ansøgninger skal være fremme hos DB senest den 11. marts 2022 via db@db.dk

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...