Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2020 i Sønderborg er aflyst

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

11 marts, 2020

Danmarks Biblioteksforening har med dyb alvor fulgt de seneste ugers udvikling i coronavirussens stadigt mere markante vækst.

»Der er grund til alvor og bekymring. Vi er nødt til som land at se hinanden i øjnene og erkende, at situationen kan udvikle sig alvorligt. Meget alvorligt.«

Sådan beskrev statsminister Mette Frederiksen den nuværende situation på et pressemøde den 10. marts, hvor det kunne konstateres, at antallet af smittede med coronavirus i Danmark vokser markant fra dag til dag.

»Hvis ikke vi gør alt, hvad vi kan nu for at forsinke og mindske smitten, så vil vores sundhedsvæsen ikke kunne håndtere situationen. Derfor skal alle danskere nu påtage sig et individuelt ansvar for at begrænse smitten mest muligt.« udtalte sundhedsminister Magnus Heunicke på pressemødet den 10. marts.

Danmarks Biblioteksforening er sit ansvar fuldt bevidst, og bakker naturligvis op om anbefalinger og påbud fra myndighedernes side.
Som en konsekvens heraf, og ud fra en helt overordnet samfundsmæssig betragtning i denne meget vanskelige situation, har Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg besluttet, at Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 16. og 17. april 2020 i Sønderborg aflyses.

”Vi er utroligt kede af at skulle aflyse Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Sønderborg. Et spændende program og interessante diskussioner var linet op, som vi nu er nødt til at aflyse. Det store forarbejde, også fra værtsbyen Sønderborgs side, bliver desværre nødt til at vige for hensynet til et voldsomt presserende samfundsmæssigt problem.

Situationen udvikler sig så hurtigt at vi også har et ansvar for at dæmpe smittehastigheden, så vi har ikke noget andet valg end at aflyse topmødet. Det er meget ærgerligt, men samtidig har udviklingen i coronasmittens omfang desværre gjort det ukompliceret at tage beslutningen. Hensynet til Topmødets deltagere isoleret set og til alle de afledte aktiviteter som kan påvirke virussens smitteveje vejer naturligvis tungere end noget som helst andet.

Vi beklager overfor alle der er involveret i Topmødet, men føler os sikre på, at der er fuld forståelse for den beslutning, som nu er truffet. Det kunne desværre ikke være anderledes” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen (A) i forbindelse med aflysningen af Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2020 i Sønderborg.

Danmarks Biblioteksforening tager nu kontakt til alle de op imod 500 personer som på den ene eller anden er involveret i årets Topmøde, deltagere som oplægsholdere, for at informere nærmere om aflysningen.

Kom med på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2023

Kulturpolitikkens muligheder og bibliotekets forandringskraft Det Bibliotekspolitiske Topmøde 27. og 28. april er et af højdepunkterne i Verdensmålsugen UGE17. Her sættes ...

Er I Trendspotter eller TrendTalker 2023?

Aktivist, oplyser eller handlingsskaber Der er mange nye tendenser i bibliotekerne som blandt andet handler om biblioteksaktivisme, verdensmål, bæredygtighed, mangfoldighed og ...