Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2020 i Sønderborg er aflyst

Skrevet af

11. marts, 2020

Danmarks Biblioteksforening har med dyb alvor fulgt de seneste ugers udvikling i coronavirussens stadigt mere markante vækst.

»Der er grund til alvor og bekymring. Vi er nødt til som land at se hinanden i øjnene og erkende, at situationen kan udvikle sig alvorligt. Meget alvorligt.«

Sådan beskrev statsminister Mette Frederiksen den nuværende situation på et pressemøde den 10. marts, hvor det kunne konstateres, at antallet af smittede med coronavirus i Danmark vokser markant fra dag til dag.

»Hvis ikke vi gør alt, hvad vi kan nu for at forsinke og mindske smitten, så vil vores sundhedsvæsen ikke kunne håndtere situationen. Derfor skal alle danskere nu påtage sig et individuelt ansvar for at begrænse smitten mest muligt.« udtalte sundhedsminister Magnus Heunicke på pressemødet den 10. marts.

Danmarks Biblioteksforening er sit ansvar fuldt bevidst, og bakker naturligvis op om anbefalinger og påbud fra myndighedernes side.
Som en konsekvens heraf, og ud fra en helt overordnet samfundsmæssig betragtning i denne meget vanskelige situation, har Danmarks Biblioteksforenings Forretningsudvalg besluttet, at Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 16. og 17. april 2020 i Sønderborg aflyses.

”Vi er utroligt kede af at skulle aflyse Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Sønderborg. Et spændende program og interessante diskussioner var linet op, som vi nu er nødt til at aflyse. Det store forarbejde, også fra værtsbyen Sønderborgs side, bliver desværre nødt til at vige for hensynet til et voldsomt presserende samfundsmæssigt problem.

Situationen udvikler sig så hurtigt at vi også har et ansvar for at dæmpe smittehastigheden, så vi har ikke noget andet valg end at aflyse topmødet. Det er meget ærgerligt, men samtidig har udviklingen i coronasmittens omfang desværre gjort det ukompliceret at tage beslutningen. Hensynet til Topmødets deltagere isoleret set og til alle de afledte aktiviteter som kan påvirke virussens smitteveje vejer naturligvis tungere end noget som helst andet.

Vi beklager overfor alle der er involveret i Topmødet, men føler os sikre på, at der er fuld forståelse for den beslutning, som nu er truffet. Det kunne desværre ikke være anderledes” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Steen Bording Andersen (A) i forbindelse med aflysningen af Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2020 i Sønderborg.

Danmarks Biblioteksforening tager nu kontakt til alle de op imod 500 personer som på den ene eller anden er involveret i årets Topmøde, deltagere som oplægsholdere, for at informere nærmere om aflysningen.

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Skal din kommune være vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde?

Det Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som ...