Kulturministeren spiller ud med kultur- og bibliotekspolitiske visioner på det Bibliotekspolitiske Topmøde 2023

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

25 april, 2023

Op imod 450 kulturpolitikere og fagfolk fra hele landet er den 27. og 28. april samlet i Odense til Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2023 på ODEON. Her inviterer Danmarks Biblioteksforening til debat om kulturens svar på samfundets store udfordringer.

Hele Topmødeprogrammet kan ses på www.dbtop.dk

Som en del af det omfattende 2-dages program deltager kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) fredag formiddag den 28. april, hvor han er inviteret til at komme med sine kultur- og bibliotekspolitiske visioner og sine forestillinger om hvordan kulturen kan bidrage til løsningen af samfundets udfordringer. Mødets deltagere forventer nok også at høre om, hvornår han påtænker at gå i gang med en tiltrængt revision af biblioteksloven.  

Kulturministerens oplæg følger en formiddag, hvor en række markante kulturfolk debatterer hvordan kulturens stemme kan gøres endnu tydeligere, og hvordan kulturens institutioner kan spille endnu mere ind i den generelle samfundsdagsorden.

Det Bibliotekspolitiske Topmøde foregår midt i Bibliotekernes verdensmålsuge UGE17, hvilket sætter sit præg på programmet. På torsdagens program er der bl.a. fokus på hvad der skal til for at skabe folkelig opbakning i kommunerne og på folkebibliotekerne, for at vi sammen kan skabe bæredygtig udvikling, bl.a. ved en præsentation af CONCITOs hvidbog ’Omstilling på vippen’.

Topmødet vil også blive præsenteret for en masse af de mange bæredygtige verdensmålsaktiviteter, som landets biblioteker har fuld gang i netop nu i uge 17 – se www.uge17.dk.
 
Torsdag aften afslører Danmarks Biblioteksforening vinderen af Danmarks nye Klimasang – live på www.klimasang.dk – som streames til alle de steder hvor Danmark Spiser Sammen, og til alle andre interesserede.

Torsdag aften vil vinderen af bibliotekernes store litteraturpris Læsernes Bogpris 2023 også blive afsløret.

Endelig byder Topmødet også på en masse nyheder fra nogle af de vigtigste biblioteksfirmaer i landet, samt på nye trends fra biblioteker landet over.

To tætpakkede dage med aktuel kultur- og biblioteksdebat samt networking venter forude, og pressen er naturligvis velkommen på Topmødet.

Ønskes deltagelse, kontakt Informationskonsulent Michael Hartz Larsen, tlf. 2284 0865 eller mhl@db.dk

BIBLIOTEKSPOLITISK TOPMØDE 2023

Så oprandt dagen!Kl. 10.00 begyndte det officielle program på det Bibliotekspolitiske Topmøde i Odense, og DBs formand Paw Østergaard Jensen (A) har budt alle velkommen fra ...

Kom med på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2023

Kulturpolitikkens muligheder og bibliotekets forandringskraft Det Bibliotekspolitiske Topmøde 27. og 28. april er et af højdepunkterne i Verdensmålsugen UGE17. Her sættes ...