Kulturværftet er rammen om årets bibliotekspolitiske topmøde

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

7 marts, 2011

Flere end 450 kulturpolitikere, bibliotekschefer og andre fra biblioteksverdenen er fra den 9. til 11. marts samlet på Kulturværftet i Helsingør til Danmarks Biblioteksforenings årsmøde 2011.

Årsmødet sætter fokus på hvordan bibliotekerne varetager de lokale opgaver bedst muligt, hvordan bibliotekerne bidrager til udviklingen af vidensamfundet på nationalt plan og på hvordan bibliotekernes opgaver ser ud på internationalt plan, når det handler om demokrati og medborgerskab.
 
”Jeg ser frem til tre spændende og udbytterige dage sammen med alle beslutningstagerne fra den danske biblioteksverden. Vi plejer at have nogle livlige diskussioner mellem politikere og bibliotekernes fagfolk om bibliotekernes fremtid, og jeg forventer en mindst lige så stor diskussionslyst igen i år” siger formand for Danmarks Biblioteksforening Vagn Ytte Larsen.
 
Blandt punkterne på årets program er en debat mellem direktørerne fra de to tænketanke CEPOS og CEVEA, som kommer med deres bud på, hvilken rolle bibliotekerne skal spille i fremtidens vidensamfund.
 
Der ses også nærmere på hvordan en række internationale digitaliseringsprojekter kan berige bibliotekerne og deres brugere, blandt andre ”Europeana”, som er den fælles indgang til samlinger fra biblioteker, arkiver og museer over hele Europa ligesom årsmødet også får besøg af en repræsentant fra Google for at se nærmere på et af deres projekter.
 
På årsmødet afsløres det også hvilken dansk bog der var læsernes favorit sidste år. Torsdag aften den 10. marts kåres nemlig vinderen af Læsernes Bogpris 2011.
 
”Det er en stor glæde at kunne konstatere, at årsmødet med sine mere end 450 deltagere er bedre besøgt end længe set, hvilket blot understreger hvad vi i Danmarks Biblioteksforening også kan mærke i hverdagen, nemlig at bibliotekerne og deres betydning for samfundsudviklingen bliver stadigt større” slutter Vagn Ytte Larsen.
 
Danmarks Biblioteksforening arrangerer årsmødet i samarbejde med Helsingør Kommune Biblioteker og Helsingør Kommune.
 
Hele programmet for årsmødet kan ses på www.db.dk/årsmøde2011
Pressen er velkommen til at overvære hele eller dele af årsmødet på Kulturværftet i Helsingør.

Er dit bibliotek årets Trendspotter 2023?

Aktivist, oplyser eller handlingsskaber Der er mange nye tendenser i bibliotekerne som blandt andet handler om biblioteksaktivisme, verdensmål, bæredygtighed, mangfoldighed og ...

Bibliotekspolitisk Topmøde 2023 – tilmeldingen er åben

Kulturpolitik og biblioteker til debat Hvordan former vi biblioteket – borgernes hus – så det favner fremtiden? Topmødet ser på bibliotekets rolle, bibliotekslovens ...