Skal biblioteksloven revideres?

Skrevet af

10. april, 2018

Hvilken rolle spiller bibliotekerne for udviklingen af fremtidens samfund, for det enkelte menneske, for den demokratiske deltagelse og for folkestyrets udvikling?

Dette og andre emner kommer under grundig behandling, når kulturministeren og flere folketingsmedlemmer sammen med op imod 450 kulturpolitikere, bibliotekschefer og andre fra biblioteks- og kulturverdenen mødes til det Bibliotekspolitiske Topmøde 2018 i MCH Herning Kongrescenter den 12. og 13. april. På topmødet skal der desuden vælges formand og næstformænd for foreningens næste 4 år.

En lang række politikere og fagfolk vil i løbet af Topmødet tage biblioteksloven under kærlig behandling, ligesom kulturminister Mette Bock (I) på Topmødet giver sit syn på sagen, herunder det serviceeftersyn af bibliotekerne, som ministeren sidste år annoncerede.

Danmarks Biblioteksforenings formand, kulturudvalgsformand i Aarhus Steen Bording Andersen (A) ser frem til debatten på topmødet:
”Jeg ved at bibliotekerne overalt dagligt på alle mulige kreative og konstruktive måder forsøger at nå endnu bredere ud – også til grupper som normalt ikke bruger biblioteket.

Ambition er at nå endnu bredere ud og det tror jeg kræver en revideret bibliotekslov. En lov som sætter mennesker og ikke materialer i centrum. En ny lov skal have et bredt sigte men også vise retning. En retning som peger på litteratur og læselyst og på involvering, deltagelse og demokrati. Biblioteket skal være stedet for den nysgerrige og engagerede borgere.”

Se programmet for det Bibliotekspolitiske Topmøde 2018.
Pressen er velkommen til at overvære hele eller dele af det Bibliotekspolitiske Topmøde.

For yderligere oplysninger kontakt Danmarks Biblioteksforening
Formand Steen Bording Andersen (A), tlf. 3057 9985, steen.a@aarhus.dk
Direktør Michel Steen-Hansen, tlf. 4030 5230, msh@db.dk

Pressetilmelding mm.
Informationskonsulent Michael Hartz Larsen, tlf. 2284 0865, mhl@db.dk

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Skal din kommune være vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde?

Det Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som ...