Kom med på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 – tilmelding er åben

Skrevet af

7. december, 2023

Det Bibliotekspolitiske Topmøde byder alle velkommen til to dage med debat, refleksioner, vidensdeling og socialt samvær, for politikere og fagfolk fra hele landet. Alt sammen i Sønderborg den 11. og 12. april 2024.

Tilmeld dig Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 11. og 12. april 2024 i Sønderborg.

Program og praktiske informationer på www.dbtop.dk.

Kultur som løsning i en krisetid

Demokratikrise?
Vær med og mød Clement Kjersgaard, som tager os med ind i de næste 25 års historie og ser nærmere på om vi står overfor en egentlig demokratikrise.

Trivselskrise?
Professor Noemi Katznelson ser nærmere på de unges trivsel og forventninger til fremtiden, mens Rasmus Meyer, formand for Trivselskommissionen, gør os klogere på trivselskrisen. Filosof og medieekspert Camilla Mehlsen sætter fokus på børns møde med skærme og kunstig intelligens (AI), og professor Thore Husfeldt ser nærmere på hvordan AI, demokrati og videnssamfundets kultur mere overordnet hænger sammen.

Læsekrise?
Vi har en regulær læsekrise er budskabet fra forskningsleder på PIRLS-undersøgelsen, Simon Skov Fougt, som giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser, fulgt op af politisk debat om problemet med Johan Brødsgaard (B), formand for Kultur-, Erhverv- og Plan-udvalget hos KL, Camilla Gregersen, DM, May-Britt Diechmann, biblioteksleder i Stevns m.fl.

Bibliotekernes krisehåndtering
Hvem bruger bibliotekerne og hvem gør ikke, hvorfor og hvorfor ikke præsentes af Tænketanken Fremtidens Biblioteker som også sætter fokus på hvordan der kan skabes en fornyet læsekultur fra folkebiblioteker og skolebibliotekerBugge Holm Hansen fra Institut for Fremtidsforskning kommer med visionerne og bud for fremtidens biblioteker i en verden af kunstig intelligens. Emner som du kan dykke yderligere ned i på workshops.

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 tager vi over to dage grundigt fat i disse helt aktuelle udfordringer og ser nærmere på de positive bidrag kultur kan bidrage med til løsning af samfundsproblemerne.

Tilmeld dig Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 11. og 12. april 2024 i Sønderborg.

Stedet hvor kulturpolitikere og fagfolk mødes.

Program og praktiske informationer på www.dbtop.dk.

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 24. og 25. april 2025

Sæt kryds i kalenderen ved den 24. og 25. april 2025, hvor Det Bibliotekspolitiske Topmøde indtager kulturhotellet HØJHUSET i Herning.

Tilbageblik på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024

Oplæg, billeder og videoer, og alt muligt andet fra Topmødet, er nu tilgængeligt på Topmødets hjemmeside.

Kultur som løsning i en krisetid

Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 sætter fokus på hvordan kultur og biblioteker er med til at skabe trivsel, bæredygtig udvikling og få flere til at tage del i demokratiet.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Forsker: Derfor er udlån ikke bibliotekets vigtigste opgave

“Danmark har brug for bibliotekerne. Og vi har brug for, at de udvikler sig, så de stadig er relevante. Det vigtigste er ikke længere at udlåne bøger.” Sådan ...

Skal din kommune være vært for Det Bibliotekspolitiske Topmøde?

Det Bibliotekspolitiske Topmøde afholdes hvert år et nyt sted i Danmark. I de senere år har mødet tiltrukket mellem 400 og 500 politikere og fagfolk fra hele landet, som ...