Årets Kulturmøde er gået digitalt, men rundt i landet er der mulighed for at samles i små, lokale fællesskaber og diskutere og samtale om kulturen. En række af landets biblioteker arrangerer streaming af debatter, så vi stadig kan samles om kærlighed til kulturen og dens potentiale.
Når kulturbrugerne ikke kan komme til kulturen, må kulturen komme til dem. Det har en række af landets biblioteker gjort muligt, når de fra d. 20. til d. 22. august under Kulturmødet arrangerer streaming af Kulturmødet og lokale debatter.
”Det er bibliotekernes fornemme opgave at bygge bro mellem borgeren og kulturen, og med disse streamingarrangementer bringer bibliotekerne noget til lokalsamfundet, det ellers kan være svært at finde tiden til. Når nogle af bibliotekerne tilmed arrangerer debatter om den lokale kulturpolitik, åbner de op for en helt anden og mere nær diskussion af kulturpolitikken, der ikke er mulig på det fysiske Kulturmøde. Selvom vi ser frem til at kunne holde Kulturmødet på Mors igen, så glæder det os, at bibliotekerne griber denne mulighed for at gøre kulturdebatten mere lokal og vedrørende” siger formand for Danmarks Biblioteksforening, Steen Bording Andersen (A).
Aalborg Bibliotekerne er et af de biblioteker, der har valgt at sætte deres eget lille, lokale kulturmøde op. De har også bidraget med forfattersamtaler til Kulturmødet, hvor man blandt andet kan høre forfattere og taleskrivere Kaspar Colling Nielsen og Peder Frederik Jensen samtale om litteratur i politik, eller man kan fange samtalen mellem forfatter Asta Olivia Nordenhof og økonom Ove Kaj Pedersen om kapitalismens krise.
Danmarks Biblioteksforening bidrager med den politiske debat Bogens magi og kulturpolitikkens potentiale, der foregår fredag d. 21. august fra kl. 15.00 til 16.00. Her vil næstformanden i Folketingets kulturudvalg, Henrik Møller (A), forlagsdirektør Morten Hesseldahl, kulturordfører for Det Konservative Folkeparti Birgitte Bergman (C), forfatter og eksminister Merete Riisager, forfatter Merete Pryds Helle og forsker Thomas Illum Hansen debattere kulturpolitikkens fremtid. Debatten foregår fysisk i København, men streames til 15 af landets biblioteker og kan også ses på Danmarks Biblioteksforenings Facebookside.
Flere af bibliotekerne har heldags liveudsendinger fra Kulturmødet. Hele programmet og oversigt over lokale arrangementer kan ses på Kulturmødets hjemmeside.
FAKTA
I 15 kommuner arrangerer bibliotekerne lokale arrangementer med streaming fra Kulturmødet. Kommunerne er:
- Dragør Kommune
- Aalborg Kommune
- Aabenraa Kommune
- Tønder Kommune
- Varde Kommune
- Skive Kommune
- Horsens Kommune
- Brønderslev Kommune
- Svendborg Kommune
- Ballerup Kommune
- Aarhus Kommune
- Morsø Kommune
- Hjørring Kommune
- Silkeborg Kommune
- Herning Kommune