Bibliotekstilbud om ‘Fake News, research og kildekritik’

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

24 januar, 2018

Undervisningsministeriet har igangsat en spændende national kampagne om fællesskab, demokrati og medborgerskab. Som en del af kampagnen vil det være muligt for biblioteker landet over at afholde workshoppen ‘Fake News, research og kildekritik’ for udskoling og ungdomsuddannelser.

En fantastisk mulighed for at styrke samarbejdet og bibliotekernes kompetencer over for uddannelsessektoren.

Har I lyst til at deltage i kampagnen?
Danmarks Biblioteksforening har i samarbejde med Undervisningsministeriet udviklet et færdigt materiale, I kan bruge til at afholde en workshop om Fake news, research og kildekritik.

Workshoppen giver eleverne redskaber til at skelne fake news fra rigtige nyheder, lære dem at være kildekritiske, samt hvad det vil sige at tage stilling på et oplyst grundlag. Workshoppen henvender sig til udskolingsklasser i grundskolen, unge på ungdomsuddannelserne samt kursister på VUC.

Materialet er en færdig pakke med alt hvad du skal bruge for at holde en sådan workshop. Du kan bruge hele eller dele af materialet eller bare lade dig inspirere af det.

Se hvordan biblioteket kan deltage i kampagnen.

Materialerne kan suppleres op med de materialer vi har udviklet på www.spotfakenews.dk.

Klimafolkemødet i Middelfart

samarbejdspartnere og en masse borgere om, hvordan vi i fællesskab kan bidrage til en mere bæredygtig verden. Du finder os på KulturØpladsen tæt på fællesscenen. Se ...

Verdens Bedste Løsninger LIVE

Faglig festival om verdensmål – nu åben for tilmelding. Vi sætter de unge på verdensmålsdagsordenen.Hvem er de? Hvordan får vi fat i dem? Hvad siger de selv?For ...