Oplys borgerne – Spot Fake News

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

17 maj, 2017

Danmarks Biblioteksforenings medlemsbiblioteker modtager om få dage en helt særlig gave, nemlig et antal eksemplarer af den spritnye bog ”Den der råber lyver – mediebrugernes manual til løgnens tidsalder”, skrevet af den digitale avis Zetlands chefredaktør Lea Korsgaard. Den er udgivet bl.a. med støtte fra Danmarks Biblioteksforening og TrygFonden.

Bogen er det nyeste element i Danmarks bibliotekers store Fake News-indsats. Sammen med bogen følger også en portion bogmærker, som indeholder de 6 trin, der tilsammen udgør den ’Sådan spotter du Fake News’-guide. 

Selve bogen: Den kan læses eller lyttes til her – eller efter at have downloaded filen som e-bog eller PDF fra Zetland

HENT EPUB-FIL HER
EPUB er det typiske e-bogsformat. Hvis du bruger iPad, iPhone eller Mac, kan du eksempelvis åbne filen i iBooks. Bruger du Android eller Windows, skal du downloade et program til e-bogslæsning

HENT PDF-FIL HER
PDF er en helt almindelig fil, som du kan downloade og sågar printe, hvis du vil.

LYT PÅ ITUNES HER
Bogen findes også som lydbog.

Bogen er udsendt gratis til biblioteker i Danmarks Biblioteksforenings medlemskommuner.

Bogen sætter yderligere fokus på, hvordan vi som borgere kan spotte fake news og giver syv gode råd til, hvad vi som mediebrugere kan gøre for at bevare et samfund, hvor vi kan debattere vildt – men stadig være enige om kendsgerningerne.

Et velfungerende demokrati kræver nemlig oplyste borgere. Bibliotekerne har altid haft, og har stadig i stort omfang en stor rolle at spille i forhold til at oplyse borgerne i den stadigt voldsommere nyhedsstrøm, som vi alle rammes af, og som til tider gør det svært at gennemskue hvad der er sandt og hvad der er fake.

Guiden ’Sådan spotter du Fake News’ indeholder 6 simple trin til at vurdere nyhederne. Plakaten kan stadig rekvireres via DBs sekretariat – ganske gratis for DBs medlemmer og mod betalilng for alle andre.

Følg også med på www.spotfakenews.dk

Børns læselyst – en analyse af de seneste 20 års kulturpolitiske argumenter og strategier i Danmark

I Danmark har læselyst været på den børnekulturpolitiske dagsorden længe, men med en intensiveret indsats siden begyndelsen af 00’erne, hvor Kulturministeriet iværksatte ...

LiteratureXchange får to nye stærke samarbejdspartnere

Fra november 2022 tiltræder de to folkeoplysningsforbund FO-Aarhus og FOF Aarhus som nye samarbejdspartnere i festivalen og vil være med til at fortsætte den positive ...