Inspiration til biblioteksdebat

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

1 april, 2022

BIBLIOTEKET I SAMFUNDETS TJENESTE
– hvordan udvikler vi bibliotekernes fulde potentialer?

Hvordan mener du, biblioteket skal udvikle sig?
Folkebibliotekerne har muligheden for at spille en afgørende rolle i samfundsudviklingen. Det har Danmarks Biblioteksforening beskrevet i vores DB Handlekort for 2022-2023 – men det kræver et aktivt valg både lokalt og nationalt.

Danmarks Biblioteksforening har også bidraget til KLs debatoplæg ”Udnyt Folkebibliotekets potentiale”, der lægger op til drøftelser i kommunalbestyrelsen om, hvad man ønsker at bruge biblioteket til i netop sin kommune.

Danmarks Biblioteksforening ønsker at bidrage til debatten med eksempler, spørgsmål og oplæg til handling. Oplægget er udformet i forbindelse med Det Bibliotekspolitiske Topmøde og er således også et oplæg til debat i de forskellige debatfora på Topmødet, og efterfølgende i folketing og alle landets kommuner.

Danmarks Biblioteksforening har udarbejdet syv strategiske indsatsområder som inspiration til arbejdet lokalt i 2022-3023. Brug dem til at drøfte, hvad I skal sætte fokus på i jeres kommune, men hvem og hvordan.

Hent oplægget her

God arbejdslyst!

Hent mere inspiration her

Velkommen til det nye db.dk

Danmarks Biblioteksforenings hjemmeside har fået nyt udseende og en mere enkel struktur. Efter ca. 10 år med den gamle side, har vi frisket designet op, og ikke mindst ryddet op ...

Rammerne på plads for Kulturens Analyseinstitut

Regeringen og aftalepartierne bag finansloven for 2022 er blevet enige om rammerne for et nyt Kulturens Analyseinstitut. Instituttet skal ligge i Roskilde og skal sørge for nye ...