Inspiration til biblioteksdebat

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

1 april, 2022

BIBLIOTEKET I SAMFUNDETS TJENESTE
– hvordan udvikler vi bibliotekernes fulde potentialer?

Hvordan mener du, biblioteket skal udvikle sig?
Folkebibliotekerne har muligheden for at spille en afgørende rolle i samfundsudviklingen. Det har Danmarks Biblioteksforening beskrevet i vores DB Handlekort for 2022-2023 – men det kræver et aktivt valg både lokalt og nationalt.

Danmarks Biblioteksforening har også bidraget til KLs debatoplæg ”Udnyt Folkebibliotekets potentiale”, der lægger op til drøftelser i kommunalbestyrelsen om, hvad man ønsker at bruge biblioteket til i netop sin kommune.

Danmarks Biblioteksforening ønsker at bidrage til debatten med eksempler, spørgsmål og oplæg til handling. Oplægget er udformet i forbindelse med Det Bibliotekspolitiske Topmøde og er således også et oplæg til debat i de forskellige debatfora på Topmødet, og efterfølgende i folketing og alle landets kommuner.

Danmarks Biblioteksforening har udarbejdet syv strategiske indsatsområder som inspiration til arbejdet lokalt i 2022-3023. Brug dem til at drøfte, hvad I skal sætte fokus på i jeres kommune, men hvem og hvordan.

Hent oplægget her

God arbejdslyst!

Hent mere inspiration her

Klimafolkemødet i Middelfart

samarbejdspartnere og en masse borgere om, hvordan vi i fællesskab kan bidrage til en mere bæredygtig verden. Du finder os på KulturØpladsen tæt på fællesscenen. Se ...

Verdens Bedste Løsninger LIVE

Faglig festival om verdensmål – nu åben for tilmelding. Vi sætter de unge på verdensmålsdagsordenen.Hvem er de? Hvordan får vi fat i dem? Hvad siger de selv?For ...