Kulturpolitisk redegørelse til debat

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

26 maj, 2023

Den 25. maj debatterede Folketinget den første kulturpolitiske redegørelse i mere end 25 år. Debatten skal være et startskud frem mod en samlet kulturpolitik.

Debatten i Folketinget varede knap 4 timer.
Du kan se og høre hele debatten på Folketingets TV-kanal.
Vælg klokkeslet 11:19:55 for at se med fra starten af debatten.

Redegørelsen er generelt blevet mødt med både glæde og skuffelse, skriver Kulturmonitor.

“I Dansk Kulturliv hæfter vi os særligt ved den kulturpolitiske redegørelses ambition om, at kulturen skal fylde mere i samfundet og at vi skal have alle med i kulturlivet – også de næsten 30 procent, som i dag ikke deltager. Vi bakker op om ambitionen om at ”kulturen skal fylde mere for flere”.

Vi synes ideen om kulturpas er spændende, men ambitionen kræver meget mere end det. Derfor glæder vi os meget til at blive inddraget i de politiske forhandlinger med Folketingets partier. Vi vil fortsat arbejde for at samarbejdet og organiseringen på tværs i kulturlivet styrkes, for det kræver nye tiltag og samarbejder hvis kulturens potentialer skal indfries.” siger Michel Steen-Hansen, vicebestyrelsesleder i Dansk Kulturliv.

Læs redegørelsen her.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) ved debatten om den Kulturpolitiske redegørelse, Folketinget den 25. maj 2023.

Bibliotekerne har store forventninger til ny kulturminister

Danmarks nye SVM-regering har netop offentliggjort regeringsgrundlag og den nye ministerliste.Paw Østergaard Jensen (A), formand i Danmarks Biblioteksforening, har store ...

Børns læselyst – en analyse af de seneste 20 års kulturpolitiske argumenter og strategier i Danmark

I Danmark har læselyst været på den børnekulturpolitiske dagsorden længe, men med en intensiveret indsats siden begyndelsen af 00’erne, hvor Kulturministeriet iværksatte ...