Kultur er velfærd. Lad os behandle den sådan, og lad økonomien følge med.

Skrevet af

7. maj, 2024

Vi skal begynde at betragte kultur som velfærd, skriver Johan Brødsgaard (R) i et indlæg i Kulturmonitor.

Der er et stort potentiale i kulturlivet, det kan give mere mental sundhed og trivsel, og derfor bør pengene også følge med, mener han.

Johan Brødsgaard deltog for et par uger siden i en debat på Det Bibliotekspolitiske Topmøde i Sønderborg, hvor der bl.a. var fokus på hvad skal der til for at få flere børn til at læse mere.

I debatten deltog også Dorte Andreas, næstformand i Skolelederforeningen, Camilla Gregersen, forperson for den akademiske fagforening DM, Simon Skov Fougt, national forskningsleder på PIRLS-undersøgelsen og May-Britt Diechmann, formand for Bibliotekschefforeningen.

Se eller gense debatten herunder.

300 mio. norske kroner skal understøtte de norske børns læsning

Den norske statsminister Jonas Gahr Støre bebuder, at der vil komme en investering i fysiske skolebøger på 300 mio. norske kroner.

Ny rapport giver viden om børn og unges forhold til bøger og læsning

Bogpanelets nye rapport viser, at det særligt er fællesskaberne med venner, der er afgørende for, om læsningen prioriteres i udskolingen.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.

Folkeskoleaftale sikrer en halv mia. til nye bøger

I den nye folkeskoleaftale afsættes en halv milliard til bøger så flere børn kan få adgang til flere fysiske bøger.

Biblioteket rykker ud i landsbyerne

Allerede fra foråret og frem til udgangen af 2025 vil borgere i kommunens mindre bysamfund opleve, at biblioteket kommer tættere på. Sammen med fire andre kommunebiblioteker ...

Flere midler til fysiske lærebøger i skolen er et første skridt i den rigtige retning

Regeringspartiet Moderaterne vil efter svensk forbillede have øremærket en pulje på »et par hundrede millioner« til at få grundbøger og lærebøger tilbage i cirkulation ...

Danmarks Biblioteker nr. 1, 2024 er udkommet

Bliv klogere på bibliotekernes betydning og aktuel debat – brug bladet.Læs formandens leder i det nye nummer af Danmarks Biblioteker: Børn fortjener bedre end en læsekrise ...

Stormøde om Kulturpasset

Onsdag den 7. februar 2024 var Danmarks Biblioteksforenings direktør Michel Steen-Hansen, sammen med repræsentanter fra mere end 80 organisationer og institutioner på både ...