Biblioteket rykker ud i landsbyerne

Projektleder på ’Liv i landsbyen’ Simon Brørup og projektmedarbejder Sille Børsting Jeppesen glæder sig til at samarbejde med foreninger og lokale aktører om at styrke kulturlivet og fællesskabet i kommunens mindre bysamfund. Foto: PR

Skrevet af

27. februar, 2024

Allerede fra foråret og frem til udgangen af 2025 vil borgere i kommunens mindre bysamfund opleve, at biblioteket kommer tættere på.

Sammen med fire andre kommunebiblioteker har Helsingør Kommunes Biblioteker modtaget to millioner kroner til et projekt som skal undersøge, hvordan biblioteket uden faste bygninger sikrer en relevant tilstedeværelse i de små samfund.

– Biblioteket skal være aktuelt og nærværende for alle kommunens borgere – også for de borgere, der bor med lang afstand til et af vores fysiske biblioteker, lyder det fra bibliotekschef Andrew Cranfield.

Helsingør Kommunes Biblioteker er projektleder på ’Liv i landsbyen’, som gennemføres sammen med Vejle, Slagelse, Brønderslev og Hillerød kommuner.

Læs mere hos Sjællandske nyheder.

Kulturministeren opfordrer kommunerne til at prioritere bibliotekerne

Indlæg af Kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) og Danmarks Biblioteksforenings forperson Paw Østergaard Jensen (A) bragt i Politiken den 28. juni 2024

Deltag i kulturlivets første topmøde

Dansk Kulturliv samler toppen af dansk kulturliv til en enestående begivenhed for hele kulturlivet.

Kulturens veje til forandring

Vær med til at starte en kulturpolitisk samtale om, hvordan der skabes bedre adgang til kunst og kultur for unge i udskolingsalderen og opefter.

Det starter med børnene: Metodekit til børneinddragelse

Hvordan bliver folkebibliotekerne bedre til at inddrage børn på mellemtrinnet? Se nyt metodekatalog.

Kultur er velfærd. Lad os behandle den sådan, og lad økonomien følge med.

Vi skal begynde at betragte kultur som velfærd. Der er et stort potentiale i kulturlivet, det kan give mere mental sundhed og trivsel.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...

Flere midler til fysiske lærebøger i skolen er et første skridt i den rigtige retning

Regeringspartiet Moderaterne vil efter svensk forbillede have øremærket en pulje på »et par hundrede millioner« til at få grundbøger og lærebøger tilbage i cirkulation ...