Ny pulje bygger bro mellem udsatte boligområder og kulturlivet

Skrevet af

14. november, 2018

Som en del af Kulturministeriets indsats på børne- og ungeområdet kan man nu søge puljen ”Kulturbroen til børn og unge”, der giver børn og unge fra udsatte boligområder bedre muligheder for at møde kunst og kultur. Deadline for ansøgninger er fredag den 15. februar 2019.

Børn og unge i udsatte boligområder skal have bedre muligheder for at møde kunst og kultur. Det skal et nyt initiativ i Kulturministeriet være med til at sikre. I mødet med kunst og kultur får børn og unge mulighed for selv at prøve kræfter med en verden, der måske ligger dem fjernt, opdage deres egne potentialer og en chance til at indgå i nye fællesskaber.

Kulturbropuljen til børn og unge er på 3,6 millioner og har fokus på at skabe metodeudvikling og netværk på tværs af det boligsociale og det kulturelle område.

Enhedschef Ole Winther, Museer i Slots- og Kulturstyrelsen, siger:
”Vi håber, at kulturinstitutioner og kulturaktører landet over vil gribe chancen til at indgå nye samarbejder med parter fra udsatte boligområder. Kunst og kultur har et kæmpe potentiale for at give børn og unge i udsatte boligområder nye muligheder og for at bygge bro mellem børn og unges nærmiljøer og den omkringliggende verden. De forskellige kunstarter kan netop være den drivende kraft, som vores kulturinstitutioner og kulturaktører kan stille til rådighed i samarbejdet med parter fra boligsociale områder.”

Som et led i ansøgningsprocessen afholder Slots- og Kulturstyrelsen en camp i januar 2019, hvor alle interesserede inviteres til en fælles udviklings- og inspirationsdag. Campen skal understøtte metodeudvikling, debat og etableringen af nye partnerskaber.

Alle, der overvejer at ansøge puljen, anbefales at deltage i campen. Programmet for campen vil blive offentliggjort mandag den 3. december, hvorefter tilmeldingen også er åben.

Fakta om puljen ”Kulturbroen til børn og unge”

Kulturbropuljen til børn og unge kan søges af partnerskaber mellem aktører og institutioner fra henholdsvis det boligsociale område og det kulturelle område.

Puljens formål er dels at give flere børn og unge fra udsatte boligområder mulighed for at møde og engagere sig i kunst og kultur og dels at sikre en brobygning mellem parter fra udsatte boligområder og lokale kulturinstitutioner og -aktører.

Initiativet ”Kulturbroen til børn og unge” er på i alt 4 millioner kroner. Det består af en pulje, en projektmodningscamp og etablering af et videndelingsnetværk på tværs af de projekter, der får støtte fra puljen.

Kulturminister Mette Bock har tidligere på året iværksat tre andre initiativer rettet mod børn og unge: Det tværministerielle pilotprojekt ”Kend dit land”, hvor skolebørn tager på minidannelsesrejser rundt i Danmark, en talentstrategi for kunstarterne, og ”En tidlig kulturstart”, der støtter nye partnerskaber og kunst- og kulturaktiviteter, som er målrettet børn i dagtilbud.

Læs mere om puljen og ansøgningsproces.

Bliv Trendspotter på det Bibliotekspolitiske Topmøde 2025

Fortæl om bibliotekets spændende projekter til landets kulturpolitikere og fagfolk på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2025

Biblioteker bygger bro mellem generationer og engagerer unge og seniorer til at gøre en forskel for klimaet

Nyt projekt vil skabe omkring 30 lokale fællesskaber for klimahandlinger, hvor unge og seniorer sammen udvikler tiltag, der kan bidrage til en grønnere fremtid.

Stor fondsbevilling til bibliotekerne skal engagere flere danskere i den grønne omstilling

Novo Nordisk Fonden har netop bevilget 4,7 millioner kroner til projektet ”Spis, Dyrk, Skab: Biblioteket som generator for den grønne omstilling".

AGORA – Biblioteket i midten af demokratiet

Bliv klogere på projektet 'AGORA - Biblioteket i midten af demokratiet', som udføres af otte biblioteker fra Region Midtjylland

Forældre kan være afgørende rollemodeller

Om den omfattende nationale indsats for børn og unges læseglæde - et styrket samarbejde mellem PLC'erne og folkebibliotekerne

Det starter med børnene: Metodekit til børneinddragelse

Hvordan bliver folkebibliotekerne bedre til at inddrage børn på mellemtrinnet? Se nyt metodekatalog.

Trendspottere 2024

Deltagerne på det Bibliotekspolitiske Topmøde får mulighed for på allernærmeste hold at se nærmere på aktuelle trendspottende projekter fra landets biblioteker.

Trendspottere på Topmødet

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 er der igen mulighed for at blive inspireret og få gode ideer med hjem, når årets Trendspottere præsenterer spændende projekter fra ...