Danmarks Biblioteksuge 37

Skrevet af

5. juli, 2019

Danmarks Biblioteksuge 37 sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag.

Danske børn læser desværre stadig mindre, og mediebilledet sætter den fordybende læsning og tiden til fritidslæsning under pres. Bibliotekernes kernekompetence har altid været at finde den rette bog til den enkelte. Men der skal mere til for at øge lystlæsningen, ikke mindst samarbejde mellem biblioteker, skoler, forældre – og alle andre, som har mulighed for at sætte fokus på læsningen.

Bibliotekerne er en af de væsentlige spillere, når det gælder om at stimulering til læsning og skabe læselyst. Derfor håber vi, at alle Danmarks Biblioteker vil være med til at sætte fokus på læsning i Danmarks Biblioteksuge 2019, som afvikles i uge 37, og som kickstartes på FN’s læsedag den 8. september.

Vil I være med, skal I tilmelde en kampagneambassadør, som vil være den person, som kan bestille kampagnemateriale og som får tilsendt alle praktiske oplysninger direkte.
Har I endnu ikke fået meddelt hvem jeres kampagneambassadør er, så gør det hurtigst muligt.

Vi bruger hashtagget #læsløs for kampagnen.
Husk at bruge det alle de steder I kan!

Hent informationsfolderen for årets kampagne, som indeholder en lang række praktiske oplysninger om Danmarks Biblioteksuge 37.

Konkurrence om Danskernes litterære yndlingscitat – sammen med DR
Dette års gennemgående aktivitet, som vi håber I alle vil tage del i, er en konkurrence om at finde danskernes litterære yndlingscitat.
Konkurrencen afvikles på www.yndlingscitat.dk, ligesom der udsendes postkort som publikum kan bruge til at nominere citater.
Konkurrencen er også et element i Bibliotekernes Temasamarbejde med DR, som i ugerne 35-40 afvikler kampagnen 'Med andres ord'.
Postkort udsendes til alle som har tilmeldt en kampagneambassadør og/eller er tilmeldt 'Med andres ord' via Bibliotekernes temasamarbejde.
Konkurrencen bliver således både promoveret af de deltagende biblioteker og af DR, som særligt i uge 36 og 37 sætter fokus på konkurrencen. I fællesskab kan vi løfte den højt op i danskernes bevidsthed.

Læs mere om konkurrencen i informationsfolderen, og hent også denne plakat, som I kan printe til brug på biblioteket, for at henlede publikums opmærksomhed på konkurrencen.

Fysisk kampagnemateriale – husk at bestille!
Alle tilmeldte kampagneambassadører vil i uge 28 få tilsendt login og passwords til webshoppen, hvor kampagnematerialerne kan bestilles.
DBs medlemmer kan bestille gratis pakker med kampagnemateriale, mens ikke-medlemmer kan købe disse pakker. Alle kan tilkøbe yderligere materialer, hvis det ønskes.
Pakkerne er også beskrevet i informationsfolderen.

En lang række grafiske elementer til brug for jeres lokale aktiviteter kan downloades her.

Flere oplysningerom årets kampagne følger til august, herunder blandt andet skabeloner til pressemeddelelser.

Infrastrukturen og bibliotekerne

En arbejdsgruppe har i 2019 set på Danskernes Digitale Bibliotek (DDB) og på, hvordan det samarbejdende danske biblioteksvæsen og dets digitale infrastruktur organiseres ...

KL & Bibliotekerne

I maj blev et KL-papir om folkebibliotekerne præsenteret. Her fremhævede Leon Sebbelin (B) biblioteket som en af vores vigtigste kulturinstitutioner og opfordrede kommunerne til ...

Biblioteksloven til debat

At alle landets kommuner skal have et folkebibliotek, fremgår af Lov om biblioteksvirksomhed, der beskriver formål og rammer for driften, som kommunerne står for, samt ...

Vær med til at skabe Kulturens Plads på Folkemøde 2020

Vil I være med til at skabe Kulturens Plads på Folkemøde 2020?Den 18. februar er der deadline for den forpligtende tilmelding til at deltage som betalende partner.Vil I være ...

Folkebibliotekerne og Folkeoplysningen skaber fremtidens oplyste lokalsamfund

Demokratier verden over udfordres i disse år kraftigt på mange niveauer, hvad enten det er af russiske internet trolls, præsidenter der kaster om sig med beskyldninger om fake ...

Som man siger – i Danmark

Dialekter og bandeord, børnesnak og gammeldansk, ghettodansk og gadeslang. På www.sommansiger.nu samler projektet Danmarks talesprog. Enhver kan her dele sit sprog og være med ...

Bibliotekspolitisk Topmøde 2020

TOPMØDET ER AFLYSTLæs mere Velkommen til det Bibliotekspolitiske Topmøde 2020Udnyt bibliotekets fulde potentiale i samfundets tjeneste16. – 17. april 2020 på Alsion i ...

Syv skarpe fra Københavns Forsamlingshus

’Københavns Forsamlingshus’ er den fælles overskrift for syv veloplagte morgenoplæg, der sætter vor tids mest presserende spørgsmål til debat.Læs mere om ...