Danmarks Biblioteksuge 37

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

5 juli, 2019

Danmarks Biblioteksuge 37 sætter fokus på læsning. Læsning er helt centralt for vores liv og vores hverdag, og for vores evne til at deltage i et demokratisk samfund på et kvalificeret grundlag.

Danske børn læser desværre stadig mindre, og mediebilledet sætter den fordybende læsning og tiden til fritidslæsning under pres. Bibliotekernes kernekompetence har altid været at finde den rette bog til den enkelte. Men der skal mere til for at øge lystlæsningen, ikke mindst samarbejde mellem biblioteker, skoler, forældre – og alle andre, som har mulighed for at sætte fokus på læsningen.

Bibliotekerne er en af de væsentlige spillere, når det gælder om at stimulering til læsning og skabe læselyst. Derfor håber vi, at alle Danmarks Biblioteker vil være med til at sætte fokus på læsning i Danmarks Biblioteksuge 2019, som afvikles i uge 37, og som kickstartes på FN’s læsedag den 8. september.

Vil I være med, skal I tilmelde en kampagneambassadør, som vil være den person, som kan bestille kampagnemateriale og som får tilsendt alle praktiske oplysninger direkte.
Har I endnu ikke fået meddelt hvem jeres kampagneambassadør er, så gør det hurtigst muligt.

Vi bruger hashtagget #læsløs for kampagnen.
Husk at bruge det alle de steder I kan!

Hent informationsfolderen for årets kampagne, som indeholder en lang række praktiske oplysninger om Danmarks Biblioteksuge 37.

Konkurrence om Danskernes litterære yndlingscitat – sammen med DR
Dette års gennemgående aktivitet, som vi håber I alle vil tage del i, er en konkurrence om at finde danskernes litterære yndlingscitat.
Konkurrencen afvikles på www.yndlingscitat.dk, ligesom der udsendes postkort som publikum kan bruge til at nominere citater.
Konkurrencen er også et element i Bibliotekernes Temasamarbejde med DR, som i ugerne 35-40 afvikler kampagnen 'Med andres ord'.
Postkort udsendes til alle som har tilmeldt en kampagneambassadør og/eller er tilmeldt 'Med andres ord' via Bibliotekernes temasamarbejde.
Konkurrencen bliver således både promoveret af de deltagende biblioteker og af DR, som særligt i uge 36 og 37 sætter fokus på konkurrencen. I fællesskab kan vi løfte den højt op i danskernes bevidsthed.

Læs mere om konkurrencen i informationsfolderen, og hent også denne plakat, som I kan printe til brug på biblioteket, for at henlede publikums opmærksomhed på konkurrencen.

Fysisk kampagnemateriale – husk at bestille!
Alle tilmeldte kampagneambassadører vil i uge 28 få tilsendt login og passwords til webshoppen, hvor kampagnematerialerne kan bestilles.
DBs medlemmer kan bestille gratis pakker med kampagnemateriale, mens ikke-medlemmer kan købe disse pakker. Alle kan tilkøbe yderligere materialer, hvis det ønskes.
Pakkerne er også beskrevet i informationsfolderen.

En lang række grafiske elementer til brug for jeres lokale aktiviteter kan downloades her.

Flere oplysningerom årets kampagne følger til august, herunder blandt andet skabeloner til pressemeddelelser.

Børnene har stemt og vinderen er fundet

Siden den 28. oktober har landets børn og unge kunne stemme til Børnevalget 2021, hvor børnene, ligesom de voksne gjorde det i går, selv har kunne gå til valg på deres ...

Børnene har stemt og vinderen er fundet

Siden den 28. oktober har landets børn og unge kunne stemme til Børnevalget 2021, hvor børnene, ligesom de voksne gjorde det i går, selv har kunne gå til valg på deres ...

Skab et sundere Danmark med en Folkesundhedslov

Danmarks Biblioteksforening er sammen med 70 andre organisationer medunderskrivere på en appel til regeringen og Folketinget om at skabe et sundere, mere ligeog bæredygtigt ...

Bogpanelets Rapport 2021 og pandemien

Covid-19-pandemien præger årets rapport fra Bogpanelet, som udkom 5. november. Ændringer i forhold til produktion, distribution, bogindkøb og læsning kan i mange tilfælde ...

#TørDuTalePænt ?

Udråb som i overskriften er desværre blevet mere og mere normale at høre eller læse debatter på sociale medier. Dansk Ungdoms Fællesråd og Danmarks Biblioteksforening er ...

#TørDuTalePænt ?

Udråb som i overskriften er desværre blevet mere og mere normale at høre eller læse debatter på sociale medier. Dansk Ungdoms Fællesråd og Danmarks Biblioteksforening er ...

Kære politiker: Tag kampen for kulturlivet

Lige om lidt flokkes danskerne til valgstederne, når der skal sættes kryds til kommunalvalget. Et valg, der har stor betydning for det lokale kulturliv. Særligt i et år, hvor ...

Demokratiet har brug for valid viden

I Danmark har bibliotekerne en 100 år lang tradition for og forpligtelse til at understøtte folkestyret ved at sikre alle borgere fri og lige adgang til viden og kultur. ...