Flere end 100 DR-romanklubber åbner på biblioteker landet over

Skrevet af

2. december, 2022

Lysten til at læse sammen og drøfte danske romaner fejler bestemt ikke noget hos danskerne efter coronatiden.

Læsningen i DR Romanklubberne gik i gang 1. december på biblioteker over hele landet, og antallet af DR-romanklubber og tilknyttede biblioteker er rekordhøjt. I sæsonen 2022-2023 er der 109 DR Romanklubber på 66 tilmeldte biblioteker, og det er en pæn fremgang i forhold til sidste år, hvor de tilsvarende tal var henholdsvis 92 klubber og 60 biblioteker. Romanklubbernes arbejde munder ud i, at modtageren af DR Romanprisen 2023 bliver fundet til sommer.

På flere kommunale budgetter er der blevet skåret på kulturen, men heldigvis prioriterer bibliotekerne opgaven med at give læserne et fælles rum til at opleve og italesætte litteraturen. Der skal både sættes mandskab af og indkøbes bøger for at kunne gennemføre læsegrupperne. Jeg er glad for, at det er noget af det, bibliotekerne vælger at holde fast i, siger Diana Bach, Journalist og vært for DR Romanprisen

Det skriver DR.

Søg puljemidler til samarbejder om børns læseglæde samt digital biblioteksudvikling

21 mio. kr. fra 'Udviklingspuljen for folkebiblioteker og pædagogiske læringscentre' er i 2024 øremærket til at udbygge samarbejder om børns læseglæde.

Stor læseundersøgelse af samtlige skoleelever i kommune undervejs

Rudersdal lancerer en omfattende læseundersøgelse blandt samtlige skoleelever i kommunen, med fokus på at styrke læseglæden.

Det starter med børnene: Metodekit til børneinddragelse

Hvordan bliver folkebibliotekerne bedre til at inddrage børn på mellemtrinnet? Se nyt metodekatalog.

‘Sammen om lesing’ – ny norsk læsestrategi 2024-2030

Norske børn og unge læser dårligere end tidligere, og derfor har den norske regering lanceret en ny læsestrategi

300 mio. norske kroner skal understøtte de norske børns læsning

Den norske statsminister Jonas Gahr Støre bebuder, at der vil komme en investering i fysiske skolebøger på 300 mio. norske kroner.

Kultur er velfærd. Lad os behandle den sådan, og lad økonomien følge med.

Vi skal begynde at betragte kultur som velfærd. Der er et stort potentiale i kulturlivet, det kan give mere mental sundhed og trivsel.

Ny rapport giver viden om børn og unges forhold til bøger og læsning

Bogpanelets nye rapport viser, at det særligt er fællesskaberne med venner, der er afgørende for, om læsningen prioriteres i udskolingen.

Sådan styrker vi danske børns læseevner

Vi har en regulær læsekrise, er budskabet fra Simon Skov Fougt, som på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2024 giver et grundigt indblik i hvorfor (fanden) de unge ikke læser.