Litterære brætspil giver børn læselyst

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

28 november, 2022

I 2020 fik Dragør Bibliotekerne og Fredensborg Bibliotekerne penge af Slots- og Kulturstyrelsen til at udarbejde en drejebog for, hvordan man som bibliotek kan udvikle litterære brætspil med børn. Torsdag den 17. november blev drejebogen så præsenteret ved en festlig reception på Dragør Bibliotek.

Idéen er at knytte dybdelæsning og kreativ brætspilsudvikling tæt sammen med en høj grad af deltagerinddragelse og medbestemmelse blandt børnene, der også dermed lærer noget om at samarbejde i grupper. De forskellige brætspil udvikles på baggrund af de bøger, børnene har læst.

Erfaringer fra projektet har vist, at læsning i sociale fællesskaber påvirker læselysten positivt. Det samme gør læsning, der har et særligt formål, og så har et konkurrenceelement også en positiv indvirkning på børns læselyst.

Drejebogen er nu udsendt til alle landets børnebiblioteker, og man har allerede fået positive tilbagemeldinger.

Tiktok er ikke et litterært mirakelmiddel

For snart halvandet år siden blev det klart, at boganbefalinger under hashtagget #BookTok havde og har held med at få fat i også unge danske læsere på det ...

Tiktok giver unge læselyst

Tiktokkere bliver via tagget ‘booktok’ inspireret til at læse. Især unge er begyndt at læse mere, fordi de lader sig inspirere af ‘Booktok’ Se indslaget ...