Litterære brætspil giver børn læselyst

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

28 november, 2022

I 2020 fik Dragør Bibliotekerne og Fredensborg Bibliotekerne penge af Slots- og Kulturstyrelsen til at udarbejde en drejebog for, hvordan man som bibliotek kan udvikle litterære brætspil med børn. Torsdag den 17. november blev drejebogen så præsenteret ved en festlig reception på Dragør Bibliotek.

Idéen er at knytte dybdelæsning og kreativ brætspilsudvikling tæt sammen med en høj grad af deltagerinddragelse og medbestemmelse blandt børnene, der også dermed lærer noget om at samarbejde i grupper. De forskellige brætspil udvikles på baggrund af de bøger, børnene har læst.

Erfaringer fra projektet har vist, at læsning i sociale fællesskaber påvirker læselysten positivt. Det samme gør læsning, der har et særligt formål, og så har et konkurrenceelement også en positiv indvirkning på børns læselyst.

Drejebogen er nu udsendt til alle landets børnebiblioteker, og man har allerede fået positive tilbagemeldinger.

Nu over 5000 ukrainske bøger til udlån

Det Kgl. Bibliotek besluttede i april 2022 at påbegynde udlån af ukrainske bøger til folkebibliotekerne gennem abonnementsordningen. De første 1.000 børnebøger på ...

Read Hour kommer til Danmark

Read Hour er et internationalt brand, som fejrer læsning i rigtigt mange lande rundt omkring i verden. I vores nabolande fejres Read Hour på FN’s læsedag den 8. september med ...