Ny kulturpolitik efterlyses

Skrevet af

2. juli, 2020

Kommunerne har en, hvorfor har staten ikke?
Danmark har en række delstrategier men ikke en overordnet plan for kulturen. Det er omkring 20 år siden vi sidst fik en redegørelse, der satte kulturpolitikken ind i et større perspektiv. Der er sket utroligt meget på kulturområdet siden årtusindeskiftet, og ikke mindst corona-krisen har vist os alle, at kulturen spiller en vigtig rolle i det danske samfund.

Derfor opfordrer Danmarks Biblioteksforening kulturminister Joy Mogensen til at stille sig i spidsen for at lave en ny landsdækkende kulturpolitik, som rækker ind i det kommende årti.
Læs mere og deltag i debatten via kulturdebat.nu.

Kom med på Det Bibliotekspolitiske Topmøde 2025 i Herning

Danmarks Biblioteksforening og Herning kommune og bibliotek inviterer til Det Bibliotekspolitiske Topmøde den 24. og 25. april 2025 på Kulturhotellet.

Biblioteksloven trænger alvorligt til en opdatering

Den nuværende bibliotekslov er skyld i forvirring og ulighed, siger Danmarks Biblioteksforenings formandskab i et debatindlæg i Kulturmonitor.

Dansk Kulturliv og DIF skal stå i spidsen for forsøg med kulturpasset

Dansk Kulturliv som Danmarks Biblioteksforening er medlem af, har indgået en aftale med Kulturministeriet om forsøg med kulturpas i et nationalt partnerskab med DIF. Dansk ...

Dansk Kulturliv vil gå skridtet videre fra Kulturpasset

Bag Kulturlivets Topmøde stod Dansk Kulturliv i samarbejde med Det Kongelige Teater, Kulturens Analyseinstitut, Applaus og Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig

Underminering af skolernes fællesbibliotek er en uforståelig prioritering

Vil man forbedre undervisningen i folkeskolen, skal man også give elever og lærere de nødvendige redskaber til at levere en varieret og motiverende undervisning.

Aftale om kulturpas er en realitet

Regeringen og SF, Enhedslisten, Radikale Venstre og Alternativet er enige om en model for kulturpasset.

Sundhedsreformen modvirker kulturens effekter på trivsel

"Vi skal styrke samarbejdet mellem kultur- og sundhedssektorerne, samt mellem kommunerne, ikke afskaffe det."

Sundhedsreformen undergraver kulturens potentiale

Vi har en unik mulighed for at fremme folkesundheden gennem kultur, og den mulighed må vi ikke lade gå tabt i effektiviseringens navn