Read Hour kommer til Danmark

Skrevet af

25. maj, 2023

Read Hour er et internationalt brand, som fejrer læsning i rigtigt mange lande rundt omkring i verden. I vores nabolande fejres Read Hour på FN’s læsedag den 8. september med højtlæsning, forfattermøder og mange andre aktiviteter. Som noget helt nyt bliver det fra 2023 også med dansk deltagelse.

Vi var slet ikke i tvivl, da der kom en henvendelse fra den finske Children and Youth Foundation, som står for at koordinere den internationale kampagne Read Hour.

Read Hour Danmark bliver en national fejring af læseglæden for alle aldersgrupper. Måske kommer nogle aktiviteter til at var præcis 1 time i en skole, mens andre vil have fokus på den gode læsestund og den velvære, der følger med læsning.,

Vi har infrastrukturen på plads

I Danmark har vi stærke biblioteksorganisationer, Centralbibliotekernes særlige nationale indsatser omkring læsning og ikke mindst Bibliotekernes Temasamarbejde, som kan tage sig af netop den slags fremstød.

I første omgang er det Danmarks Biblioteksforening og Bibliotekernes Temasamarbejde (som er en del af centralbibliotekerne), der har givet hinanden håndslag på at kampagnen selvfølgelig skal udrulles i Danmark også.

”Dette er jo netop en kampagne, som alle gerne må springe på”, fortæller tovholder Maria Sjøblom fra Aalborg Bibliotekerne, som også koordinerer Bibliotekernes Temasamarbejde.

”Nu starter vi stille og roligt op i år og så håber vi på at det breder sig til en gigantisk fejring af læsningen, som både offentlige og kommercielle partnere vil være en del af”

Du kan finde aktivitetsidéer og PR-materialer for både børn og voksne lige her, og tag gerne facebooksiden ”Read Hour Danmark” i dine arrangementer. Det er også her, du kan poste dine fremadrettede ønsker til PR-materialer m.v.

”Man behøver ikke at være en del af biblioteksverdenen for at fejre Read Hour, alle andre interesseorganisationer er også meget velkomne til at deltage” understreger Maria Sjøblom. ”Send endelig en mail, hvis din organisation også vil være med”

For flere oplysninger, kontakt:

Maria Sjøblom, Bibliotekernes Temasamarbejde
maria.sjoeblom@aalborg.dk – 2520 4467

Michel Steen-Hansen, Direktør for Danmarks Biblioteksforening
msh@db.dk – 4030 5230

Bibliotekerne på Folkemødet 2025

Få et overblik over de debatter, som repræsentanter for bibliotekerne deltager i på Folkemødet 2025

Mænd mødes om skønlitteratur

Projekt Mænd Mødes om Skønlitteratur er et udviklingsprojekt der har til formål at engagere mænd landet over i læsefællesskaber

Søg Fonden DBK om midler til læselyst-projekter

Fonden DBK åbner igen op for ansøgninger til projekter, der gavner læselysten og inspirerer flere til at gribe en bog, opdage nye fortællinger og opleve magien i ...

Arbejdsgruppe kalder til kamp for dansk litteratur, sprog og læsning

Arbejdsgruppen anbefaler at eReolen GO styrkes, og at der gives adgang til et minimum antal titler pr. måned til elever i grundskolen.

Ny læselystkampagne på vej

Læselystkampagnen Læselyst.nu er et nationalt tiltag, der sætter fokus på, at flere børn skal få gode oplevelser med læsning.

Kulturministeren modtager ny appel: Alle børn og unge har ret til at være læsere

Det skal være en politisk ambition, at alle børn og unge i Danmark har mulighed for at deltage i en stærk læsekultur.

Bøger og læsning i AI-æraen

EBLIDA-konferencen 2025 fokuserede på at styrke biblioteker som demokratiske nøgleinstitutioner med særligt fokus på AI og læsning.

Fupz overhaler Reuter

Børne- og ungdomsforfatter Kim Fupz Aakeson er i år topscorer ved uddelingen af bibliotekspengene, og skubber dermed Bjarne Reuter af tronen.