Nu over 5000 ukrainske bøger til udlån

Skrevet af

Danmarks Biblioteksforening

27 maj, 2023

Det Kgl. Bibliotek besluttede i april 2022 at påbegynde udlån af ukrainske bøger til folkebibliotekerne gennem abonnementsordningen. De første 1.000 børnebøger på ukrainsk blev købt og udlånt med så stor succes, at der hurtigt blev efterspørgsel på flere bøger til både børn og voksne.

Gennem målrettede indkøb, donationer og samarbejde er status i maj 2023, at Det Kgl. Bibliotek nu  har mere end 5.000 bøger på ukrainsk i samlingen. 56 biblioteker benytter sig af det faste depot til børn og voksne, og der er flere depotønsker på vej. Læs mere.

På Det Bibliotekspolitiske Topmøde 27. – 28. april i Odense offentliggjorde Danmarks Biblioteksforening at der er sendt 2.000 danske børnebøger med et landskendt pindsvin oversat til ukrainsk til mindre børn og deres familier i Ukraine, for at skabe håb. Der er tilsvarende fordelt 500 bøger til danske biblioteker via centralbibliotekerne. 
Læs mere.

Read Hour kommer til Danmark

Read Hour er et internationalt brand, som fejrer læsning i rigtigt mange lande rundt omkring i verden. I vores nabolande fejres Read Hour på FN’s læsedag den 8. september med ...

Flere danske børn er svage læsere

Den internationale læseundersøgelse PIRLS 2021 er landet. To af hovedpointerne er, at op mod hver fjerde danske elev i 4. klasse læser usikkert, og gruppen af svage læsere er ...